Slag om het Heuvelland

Oorspronkelijk begonnen als een avond puzzelrit voor leden maar vooral voor campinggasten in het heuvelland. Deze vond plaats rond september, de tijd dat er slag werd geleverd in de 2e wereldoorlog om het heuvelland. Nu een moderne kaartleesrit die wederom slag levert in en om het heuvelland.

De Slag om het Heuvelland van 2019 werd gereden op zaterdag 31 augustus 2019 en werd gewonnen door:

A-Klasse: Marijke v/d velde en Floor v/d Velden
B-Klasse: Math. Mertens en Henny Pleunis
C-Klasse: Brigitte Woldringh en Paul Wolderingh

De volledige uitslag is te vinden via: Uitslag Slag om het Heuvelland 2019

Informatie Slag om het Heuvelland

De rit
De Slag om het Heuvelland is een kaartleesrit, met “Pijlen kortste route” voor alle klassen en “Grensbenadering” voor de A en B klassen. De lengte bedraagt ongeveer 63-75 kilometer en duurt ongeveer 3 uur.

De rit is uitgezet door Johan Stassen en Patrick Stassen.

Locatie

Het start- en finishlokaal is Café-zaal ’t Vöske en is geöpend vanaf 12:30 uur. De rit begint om 13:00. Het startlokaal is gelegen aan de Grote Straat 8 te 6325 EC Berg en Terblijt en is telefonisch te bereiken op 043-8521995. Meer informatie vindt u op http://www.cafevoske.nl/home. Om bij het startlokaal te komen, volgt u onderstaande instructies:

  • Vanuit Heerlen: de A76 richting Antwerpen, bij knooppunt Kerensheide de A2 richting Maastricht. Zie verder vanuit Eindhoven
  • Vanuit Eindhoven: de A2 richting Maastricht. In Maastricht naar links voorsorteren bij knooppunt Geusselt richting Berg en Terblijt. Zie verder vanuit Maastricht.
  • Vanuit Maastricht: vanaf knooppunt de Geusselt, rijdt richting Berg en Terblijt. Na ongeveer 5 km bij rotonde tweede afslag rechts richting Houthem. Deze weg maakt een bocht naar rechts en aan de rechterkant ligt het inschrijflokaal.

Kampioenschappen

De Heuvellandrit telt mee voor de volgende kampioenschappen:

  • Regio Zuid Kaartlezen
  • Clubkampioenschap A.S.C. De Grensrijders

Inschrijven

De Slag om het Heuvelland vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2019. Inschrijven kan ter plekke.