Ster van Valkenburg

De Ster van Valkenburg is een kaartleesrit die vanaf de oprichtingsdatum van de Grensrijders in 1950 jaarlijks op de kalender staat. Deze kaartleesrit telt jaarlijks mee voor het Nationaal Kampioenschap Kampioenschap en bij toebeurt voor het Regio Zuid Kampioenschap van de Nederlandse Rittensport Federatie.

Informatie Ster van Valkenburg 2017

De rit
De Ster van Valkenburg is een kaartleesrit waarbij voor de klassen onderscheid wordt gemaakt tussen de volgende systemen:

  • A-klasse en B-klasse rijders rijden via barricades en pijlen met de op één na kortste route.
  • C-klasse rijders rijden via ingetekende lijnen en pijlen met kortste route.

De lengte van de rit varieert per klasse. A-klasse rijders rijden 110 km., B-klasse rijders 100 km. en C-klasse rijders 90 km. Deze rit bestaat uit 2 trajecten met een verplichte pauze van 1 uur.

De rit is uitgezet door Henri Wolfs en Wim Vliegen, en is op de kaart en “in het veld” gecontroleerd door Patrick Stassen en Johan Stassen.

Locatie

Het start- en finishlokaal is Café-zaal ’t Vöske en is geopend vanaf half 10 ’s ochtends. De rit begint om 10:01. Het startlokaal is gelegen aan de Grote Straat 8 te 6325 EC Berg en Terblijt en is telefonisch te bereiken op 043-8521995. Meer informatie vindt u op http://www.cafevoske.nl/home. Om bij het startlokaal te komen, volgt u onderstaande instructies:

  • Vanuit Heerlen: de A79 richting Maastricht, bij knooppunt “Kruisdonk” de borden Berg en Terblijt aanhouden. Zie verder vanuit Maastricht.
  • Vanuit Eindhoven: de A2 richting Maastricht, bij knooppunt “Kruisdonk” de borden Berg en Terblijt aanhouden. Zie verder vanuit Maastricht.
  • Vanuit Maastricht: vanaf knooppunt Kruisdonk de afslag 53/54 nemen richting centrum Maastricht/Berg en Terblijt. Dan afslag 53 benutten richting Berg en Terblijt. Bij de verkeerslichten linksaf richting Berg en Terblijt. Deze weg volgt u ongeveer 5 km en gaat bij de rotonde 2e asfaltweg rechts richting Houthem (Grote Straat). De weg maakt een bocht naar rechts en gelijk is het startlokaal aan de rechterzijde.

Kampioenschappen

De Ster van Valkenburg telt mee voor de volgende kampioenschappen:

  • Nationaal Kampioenschap Kaartlezen, klassen A, B en C
  • Clubkampioenschap Grensrijders

Inschrijven

De Ster van Valkenburg vond plaats op 4 november 2017.