Ster van Valkenburg

De Ster van Valkenburg is een kaartleesrit die vanaf de oprichtingsdatum van de Grensrijders in 1950 jaarlijks op de kalender staat. Deze kaartleesrit telt jaarlijks mee voor het Nationaal Kampioenschap Kampioenschap en bij toebeurt voor het Regio Zuid Kampioenschap van de Nederlandse Rittensport Federatie.

De Ster van Valkenburg van 2019 werd gereden op zaterdag 19 oktober 2019 en werd gewonnen door:

A-Klasse: Dik Vervoort en John Terpstra
B-Klasse: Daniël Immesoete en Piet Anthonissen
C-Klasse: Brigitte Woldringh en Paul Wolderingh

De volledige uitslag is te vinden via: Uitslag Slag om het Heuvelland 2019

Informatie Ster van Valkenburg

De rit
De Ster van Valkenburg is een kaartleesrit bestaande uit twee trajecten, waartussen een verplichte pauze zit van 1 uur. De trajecten gebruiken de volgende systemen:

  • voor het eerste traject pijlen met kortste route.
  • voor het tweede traject een ingetekende lijn met barricades.

De lengte van de rit varieert per klasse. A-klasse rijders rijden 120 km., B-klasse rijders 110 km. en C-klasse rijders 100 km. Deze rit bestaat uit 2 trajecten met een verplichte pauze van 1 uur.

Het eerste traject van de rit is uitgezet door Patrick Stassen en Johan Stassen, en het tweede traject Henri Wolfs en Wim Vliegen. De uitzetters van het eerste traject hebben de controle uitgevoerd voor het tweede, en vice versa.

Locatie

Het start- en finishlokaal is Café-zaal ’t Vöske en is geopend vanaf half 10 ’s ochtends. De rit begint om 10:01. Het startlokaal is gelegen aan de Grote Straat 8 te 6325 EC Berg en Terblijt en is telefonisch te bereiken op 043-8521995. Meer informatie vindt u op http://www.cafevoske.nl/home. Om bij het startlokaal te komen, volgt u onderstaande instructies:

  • Vanuit Heerlen: de A79 richting Maastricht, bij knooppunt “Kruisdonk” de borden Berg en Terblijt aanhouden. Zie verder vanuit Maastricht.
  • Vanuit Eindhoven: de A2 richting Maastricht, bij knooppunt “Kruisdonk” de borden Berg en Terblijt aanhouden. Zie verder vanuit Maastricht.
  • Vanuit Maastricht: vanaf knooppunt Kruisdonk de afslag 53/54 nemen richting centrum Maastricht/Berg en Terblijt. Dan afslag 53 benutten richting Berg en Terblijt. Bij de verkeerslichten linksaf richting Berg en Terblijt. Deze weg volgt u ongeveer 5 km en gaat bij de rotonde 2e asfaltweg rechts richting Houthem (Grote Straat). De weg maakt een bocht naar rechts en gelijk is het startlokaal aan de rechterzijde.

Kampioenschappen

De Ster van Valkenburg telt mee voor de volgende kampioenschappen:

  • Nationaal Kampioenschap Kaartlezen, klassen A, B en C
  • Clubkampioenschap Grensrijders

Inschrijven

De Ster van Valkenburg vindt plaats op 19 oktober 2019. Meer informatie volgt. Inschrijfkosten bedragen €50,-, leden van ASC de Grensrijders ontvangen de gebruikelijke korting(en). Inschrijven is niet meer mogelijk.